השנה הקדימו שומרים נהדרים להגיע לשווקים, וזו הזדמנות לנצל את טעמם ואת ריחם האניסי הנפלא.
חומרים:
1/2 ליטר יוגורט סמיך וחמצמץ
1/2 ק”ג שרימפס, קלופים ומנוקים היטב
שמן זית בנדיבות
קורט פלפל לבן גרוס טרי
מלח לפי הטעם
כף זרעי שומר, כתושים
כף גרידת לימון
1/2 כוס עלי נענע, קצוצים דק-דק
1 צ’ילי ירוק, קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
אופן הכנה:
מערבבים את היוגורט בעדינות (כדי לא לשבור את מרקמו) עם גרידת לימון, עלי נענע, שום וצ’ילי ירוק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
בינתיים מחממים את הטאבון היטב. בסינייה (כלי מתכת שטוח) מניחים את השרימפס, מוסיפים שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ובפלפל לבן, ומוסיפים את זרעי השומר שנכתשו.
צולים את השרימפס בטאבון הלוהט 2-3 דקות, לכל היותר.
יוצקים את היוגורט המתובל לקערות הגשה, מניחים את השרימפס מעל ויוצקים עוד שמן זית בשמחה. מגישים מיד.