פיצה חצילים וקשקבל עם בזיליקום של ארז קומרובסקי

חומרים לבצק

1 ק”ג קמח פיצה

600 גרם מים קרים מאוד

3 גרם שמרים

25 גרם מלח

50 גרם שמן זית

הכנת הבצק

לשים את הקמח והמים עם השמרים כ-8 דקות, עד שהבצק מתאחד.

מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות הלישה. אחרי 3-4 דקות מוסיפים את שמן הזית בזרזוף עדין, תוך כדי לישה, עד שהבצק “בולע” לתוכו את השמן. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים כחצי שעה מכוסה בניילון.

מחלקים את הבצק ל-8-10 כדורים. משמנים אותם בשמן זית ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה. מכסים בניילון (לא נצמד) ומכניסים למקרר ל-24-48 שעות. כשעה לפני האפייה, מוציאים מהמקרר, לתפיחה אחרונה.

מחממים את הטאבון לחום גבוה מאוד, 310 מעלות, בערך.

חומרים לטופינג

300-400 גרם גבינת קשקבל מיושנת

2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים דק

4 חצילים קלים

1/2 כוס קונפי שום

1/2ליטר שמנת מתוקה 38%

מלח, לפי הטעם

פלפל לבן גרוס

עלי בזיליקום

הכנת הפיצה

צולים את החצילים בטאבון עד שהם עשויים. מניחים במסננת להתקרר מעט. מקלפים ומחזירים למסננת כדי שיגירו נוזלים.

מבשלים שמנת מתוקה בסיר קטן. מתבלים במעט מלח ובפלפל לבן גרוס. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מסמיכים את השמנת תוך כדי ערבוב בכף עץ למשך כ-20 דקות. מורידים מהאש ומניחים להתקרר .

מסננים את השום קונפי ומועכים יחד עם השמנת.

“פותחים” את בצק הפיצה דק-דק על משטח מקומח בקמח פסטה. מורחים עם השמנת המתוקה והשום-קונפי. מפזרים מעל את החציל הקלוי, מפזרים מעל פרוסות צ’ילי ירוק ובוזקים בנדיבות קשקבל מגורד.

אופים בטאבון עד שהבצק קריספי. מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מיד.

Lets Talk

צרו איתנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם

דילוג לתוכן