זהו קבב חלאבי (נצלה חצי דרך בגריל), נכנס לתוך הבצק ונאפה כסמבוסק מאורך.
חומרים לבצק
1/2 ק”ג קמח פיצה
300 גרם מים קרים מאוד
קורט שמרים (1-1.5 גרם)
12 גרם מלח
25 גרם שמן זית
הכנת הבצק
לשים את הקמח והמים עם השמרים כ-8 דקות, עד שהבצק מתאחד.
מוסיפים את המלח ומגבירים מהירות לישה. אחרי 3-4 דקות, מוסיפים את שמן הזית בזרזוף עדין, תוך כדי לישה, עד שהבצק “בולע” לתוכו את השמן. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים כחצי שעה מכוסה בניילון.
מחלקים את הבצק ל-4-5 כדורים. משמנים אותם בשמן זית ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה. מכסים בניילון (לא נצמד) ומכניסים למקרר ל-24-48 שעות. כשעה לפני האפייה, מוציאים מהמקרר, לתפיחה אחרונה.
חומרים למילוי
1/2 ק”ג בשר טלה, קצוץ דק ביד (בסכין גדולה)
1 בצל, קצוץ דק
1/4 כוס פיסטוקים
2 כפות נענע, קצוצה דק
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
מלח, לפי הטעם
כף בהרט לבנוני איכותי
פלפל שחור, לפי הטעם
8 עגבניות בשלות
8 בצלצלים קטנים
אופן ההכנה:
צולים את העגבניות והבצלים ומקלפים. קוצצים את העגבניות והבצלים. מוסיפים למסת הבשר.
פותחים בעזרת מערוך את הבצק לפיצה אובלית מוארכת. לאורך המרכז מניחים 1/4 ממילוי הקבב. סוגרים לאורך ו”תופרים” בעזרת ענף רוזמרין או ענף שומר בר. אופים בטאבון החם עד שמזהיב.
מגישים עם יוגורט או טחינה.