סמבוסק חלאבי מאת שף ארז קומרובסקי

זהו קבב חלאבי (נצלה חצי דרך בגריל), נכנס לתוך הבצק ונאפה כסמבוסק מאורך. 

חומרים לבצק

1/2 ק”ג קמח פיצה

300 גרם מים קרים מאוד

קורט שמרים (1-1.5 גרם)

12 גרם מלח

25 גרם שמן זית

הכנת הבצק

לשים את הקמח והמים עם השמרים כ-8 דקות, עד שהבצק מתאחד.

מוסיפים את המלח ומגבירים מהירות לישה. אחרי 3-4 דקות,  מוסיפים את שמן הזית בזרזוף עדין, תוך כדי לישה, עד שהבצק “בולע” לתוכו את השמן. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים כחצי שעה מכוסה בניילון.

מחלקים את הבצק ל-4-5 כדורים. משמנים אותם בשמן זית ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה. מכסים בניילון (לא נצמד) ומכניסים למקרר ל-24-48 שעות. כשעה לפני האפייה, מוציאים מהמקרר, לתפיחה אחרונה.

חומרים למילוי

1/2 ק”ג בשר טלה, קצוץ דק ביד (בסכין גדולה)

1 בצל, קצוץ דק

1/4 כוס פיסטוקים

2 כפות נענע, קצוצה דק

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק

מלח, לפי הטעם

כף בהרט לבנוני איכותי

פלפל שחור, לפי הטעם

8 עגבניות בשלות

8 בצלצלים קטנים

אופן ההכנה:

צולים את העגבניות והבצלים ומקלפים. קוצצים את העגבניות והבצלים. מוסיפים למסת הבשר.

פותחים בעזרת מערוך את הבצק לפיצה אובלית מוארכת. לאורך המרכז מניחים 1/4 ממילוי הקבב. סוגרים לאורך ו”תופרים” בעזרת ענף רוזמרין או ענף שומר בר. אופים בטאבון החם עד שמזהיב.

מגישים עם יוגורט או טחינה.

Lets Talk

צרו איתנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם

דילוג לתוכן