סביח דגים וחצילים של ארז קומרובסקי

חומרים

4 חצילים בלאדי, קלויים

1 דג ים במשקל 1 ק”ג לערך

3-4 כפות עמבה

1 כוס טחינה, עם מעט לימון ומים קרים

2 כוסות עלי פטרוזיליה

שמן זית

מלח ים גס

1-2 לימונים

1-2 פלפל אדום חריף, קצוץ/פרוס

ההכנה

מחממים את הטאבון עד שילהט.

פורסים את החצילים לאורכם. מפזרים עליהם מלח גס ומשהים במסננת לחצי שעה. מנגבים בנייר סופג, מורחים בשמן זית וצולים על תבנית משני הצדדים, עד שהם צלויים היטב. משהים בחוץ.

משמנים את הדג משני צידיו, ממליחים אותו, מתבלים את בטנו בעמבה וצולים אותו היטב.

מגישים את הדג מפורק לחתיכות גדולות, על החצילים הצלויים. מפזרים מעל עלי פטרוזיליה שטיפות לימון טופטפו עליהם. בעזרת כף מוסיפים את העמבה והטחינה מעל. מפזרים את הפלפל האדום החריף ואוכלים מיד. אפשר לפזר מעל גם ביצי דגים או לגרד בוטרגה.

Lets Talk

צרו איתנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם

דילוג לתוכן