חומרים
דג ים במשקל 1.5-2 ק”ג, או 4 דגים במשקל 400-500 גרם כל אחד (עדיפות לסי-בס, פארודה או כל דג אחר שקפץ מהגלים ממש עכשיו)
2-3 ליים, שנמצא בשיא עונתו החמה והטובה
3 מנגו-בוסר
1 כף סוכר דקלים ודמררה
2-3 שיני שום, כתושות
2 צ’ילי ירוק ואדום חריפים, קצוצים דק (ללא הגרעינים)
חופן עלי נענע טריים וצעירים
חופן נדיב עלי כוסברה
2 יחידות למון גראס צעיר
מלח ים, לפי הטעם
1/3 כוס שמן זית עדין
ההכנה
מקלפים את המנגו וחותכים לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה.
מנקים היטב את הדג ומכניסים לבטנו את הלמון גראס ומעט מהכוסברה. ממליחים מבפנים ומבחוץ בנדיבות.
מטפטפים שמן זית ומורחים את הדג מבפנים ומבחוץ גם. יוצרים חתכים קטנים ואלכסוניים בדג ומטפטפים עוד קצת שמן זית.
צולים את הדג בטאבון החם עד שהוא מוכן. מומלץ לצלות על רשת מוגבהת, כך שהדג יקבל חום מלמעלה ומלמטה. אפשר להזיז את הגחלים בתוך הטאבון כך שיהיו מתחת לרשת.
מערבבים את פרוסות המנגו-בוסר עם מיץ הליים, הנענע הכוסברה, הצ’ילי והשום. מתבלים במלח ובסוכר.
כשהדג מוכן, מפזרים מעל את המנגו, מטפטפים עליו את כל מיץ הליים שנשאר בתחתית הקערה (שבה עורבב המנגו) ומגישים מיד.